Családi interaktív olvasóklub

A családi interaktív olvasóklub létrehozása fontos szemléletformáló, közösségépítő és ismeretterjesztő program. Programunkon résztvevő családoknak ebédet is biztosítunk. Célunk, hogy a szombat délelőttök tartalmas eltöltését biztosítsuk családi környezetben, egy több generációt felölelő szabadidős foglalkozás keretében. A családi olvasóklub lényege, hogy a korosztályok közös programokon vegyenek részt, ezáltal hozzájárulva a családi életre neveléshez. Szolgáltatásunk részprogramja a MeseBirodalom program, ami aktuális témákhoz kapcsolódóan dolgozza fel a gazdag magyar meseirodalom alkotásait, valamint a Mesél a múlt program, ahol a családfakészítés és a helytörténet témakörét járjuk körül több alkalommal is.

*********************************************************************

Első nagyobb rendezvényünk óriási sikerrel, félszáz résztvevő jelenlétében zajlott a régi könyvtár épületében 2013. április 27-én, szombaton. Az időjárás is kedvezett, így első alkalommal a kisgyermekes családok látogattak el a könyvtárba nagyobb számban, ahol élményekben gazdag játszóházi programokban, közös szülő-gyermek játékokban vehettek részt, és persze nem maradhattak el a mesék sem. A szülők rövid tájékoztatást kaptak a családfa-készítési lehetőségekről, mely tevékenységhez a pályázatunk is jelentős részben hozzájárul majd. Kellemesen kifáradva, jókedvűen várta mindenki az ebédet, ami finom gulyásleves és túrós csusza volt.

*********************************************************************

A júniusi rendezvény ismét nagy érdeklődésre tartott számot – külön köszönet a a nagyszülőknek, akik aktívan résztvettek az unoka-nagyszülő vetélkedőn! Várjuk a programon készült fotókat, élmény-beszámolókat  – közzétesszük!

*********************************************************************

Vége a nyárnak és a jó idő múlásával várhatóan beszorulunk majd programjainkkal a négy fal közé. Az élményeket, amiket nyáron gyűjtöttünk a szombati családi vetélkedőkön, megőrizzük köszönet a számos  fotóért, amit a résztvevőktől kaptunk a programokat követően! A Galériába rendszeresen feltöltésre kerülnek a legjobban sikerültek – ott minden program fotói megtalálhatóak. Minden könyvbarátnak köszönjük a részvételt,  a vitaindító programokat követő beszélgetéseket, és az értékes észrevételeket egész éven.

Szeretettel várunk mindenkit projektzáró rendezvényünkön!