Házhoz megy a könyvtár

Önkénteseink segítségével lehetőséget teremtünk arra, hogy beteg, idős lakosaink háztartásába is eljussanak az igényelt könyvek. Ha beteg, idős hozzátartozója van, akit szeretne meglepni a szolgáltatásunkkal, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Amennyiben önkéntesként kívánja hasznossá tenni magát, szintén várjuk a jelentkezéseket!

Ezen programunk sikerét mutatja, hogy olyan idős érdeklődőket is sikerül bevonnunk a könyvtárunk életébe, akik koruknál, egészségi állapotuknál fogva, már nehezen tudnak könyvtárba-járni, vagy akár olvasni.

Önkénteseink és  a helyi szociális gondozók felajánlott segítségével,  kézimunka-mintákat tartalmazó könyvek pl: a “Horgolás Bibliája”, körbeadásával a programban résztevők készítik az aktuális ünnepekhez kapcsolódó könyvtári dekorációkat, ajándékokat a gyermekeknek. Elkészített és a könyvtárban megtekinthető horgolt termékek: karácsonyi díszek, tojástartók, szőnyegek, lábtörlők.

A kitartó munkát és az érdeklődést köszönjük a készítőknek , az aktivitást és önkéntességet pedig a segítőknek!

Kérjük azok jelentkezését a továbbiakban is, akiket eddig nem tudtunk megszólítani, de részt vennének ebben a nagyszerű kezdeményezésben, akár résztvevőként, akár segítőként!